Onze diensten

Aanbouw & serre uitbouw

Ga je samenwonen of is er gezinsuitbreiding op komst? Ben je meer thuis gaan werken of een bedrijf aan huis gestart? Of heb je simpelweg behoefte aan meer ruimte en licht in huis, maar wil je jouw geliefde woning niet verlaten?

Dan is een serre aanbouwen of uitbouw van Mabi de oplossing voor jou! Het realiseren van aanbouw, uitbouw en serres is onze sterkste expertise.

Gratis offerte

Gratis offerte aanvragen

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

100% gratis en geen verplichtingen. Je zit nergens aan vast.

Alleen gekwalificeerd personeel.

BouwGarant keurmerk

BouwGarant gecertificeerd.

100% vrijblijvend

Bouwend Nederland keurmerk

Erkend lid

Bouwend Nederland

icoon duidelijke afspraken

Duidelijke

afspraken

BouwGarant keurmerk

BouwGarant

gecertificeerd

icoon juiste diploma's en verzekeringen

Juiste diploma's

& verzekeringen

icoon kwaliteitseisen en garanties

Kwaliteitseisen

& garanties

Goed om te weten

Een traditionele (volledig glazen) serre aanbouw doen we niet. Wat we wel doen is een serre aanbouwen met een bouwkundig dak erop. Dat heeft een aantal belangrijke voordelen:

Dit is beter voor de warmte;

Het is duurzamer en gaat veel langer mee;

Het is aantoonbaar beter voor de waardevermeerdering van je huis dan een gewone traditionele serre.

Aanbouw of serre uitbouw op maat

Al onze uit- en aanbouwoplossingen - zoals een serre aanbouw - zijn uitstekend geïsoleerd en zorgen vanzelfsprekend voor meer ruimte en licht, maar welke oplossing het beste bij jouw woonwensen past is natuurlijk heel persoonlijk. We ondersteunen je graag met deze lastige vraagstukken tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

aanbouw serre

Wat is het verschil tussen een uitbouw en een aanbouw?

Wanneer je je gaat oriënteren op het uitbreiden van je woning, kom je op het internet allerlei vaktermen tegen die enorm verwarrend kunnen zijn. Daarom leggen wij graag het verschil tussen een aantal termen aan je uit.

Een uitbouw is een onafgebroken uitbreiding van een bestaande ruimte, zonder tussendeuren. Deze oplossing wordt vaak gekozen voor het uitbreiden van bijvoorbeeld woonruimte en/of de keuken.

Een aanbouw is een uitbreiding van de woning die afsluitbaar is doormiddel van een schuifpui of bijvoorbeeld klapdeuren. Hiermee kun je bijvoorbeeld uitstekend een zitplek, bijkeuken of leeshoek creëren die af te sluiten is van de chaos in huis.

Wat is het verschil tussen een serre aanbouwen en een tuinkamer?

Een aan- of uitbouw kan echter ook ingericht worden als uitbreiding van de tuin, in plaats van de woning. Wil je bijvoorbeeld langer kunnen genieten van daglicht en het idee van buiten, maar wel beschermd worden tegen de elementen? Dan is een serre of tuinkamer wellicht meer geschikt.

Een serre is een aanbouw die volledig bestaat uit ramen en dus het gevoel van buiten naar binnen haalt. Niet alleen door warmte en licht, maar ook doordat je dus in alle hoeken - en het plafond - naar buiten kunt kijken. Bij enkele uitzondering bouwen we een serre als uitbouw, maar omdat een serre door de hoeveelheid ramen snel opwarmt, zijn tussendeuren in veel gevallen wel wenselijk.

Een tuinkamer is een uitbouw of aanbouw met een plat dak. Rondom zijn de muren voornamelijk van steen, met een enkel raamkozijn of schuifpui. Deze optie wordt vaak gekozen als het beste van beide werelden.

Kosten van een aanbouw & serre uitbouw

Het is flauw om te zeggen, maar een aanbouw of uitbouw is altijd maatwerk. Geen huis (en tuin) is hetzelfde en woonwensen variëren. Maar we kunnen je zeker een schatting vooraf geven waar je aan kan denken.

Uit 29 jaar ervaring hebben we geleerd dat de gemiddelde kosten voor een aanbouw & serre uitbouw verschillen van €20.000 voor een eenvoudige aanbouw tot €90.000 voor een luxe uitbouw.

Belangrijk om hierbij in acht te nemen is dat wij altijd volgens het BouwGarant keurmerk bouwen en kwaliteit daarin voorop staat. We zijn niet de goedkoopste (want goedkoop is duurkoop in onze business), maar ook zeker niet de duurste.

We stellen graag een vrijblijvende offerte voor je op.

De voordelen van een aanbouw & serre uitbouw

Ben je nog niet helemaal overtuigd van je beslissing? We hebben de voordelen van een aanbouw of uitbouw voor je op een rijtje gezet:

Je woning krijgt een hogere verkoopwaarde door meer vierkante meters, een goede fundering en eventueel vloerverwarming;

Je woning krijgt meer ruimte en een betere isolatie;

Er hoeft geen verhuizing plaats te vinden om groter te kunnen wonen;

Het bouwen vindt grotendeels buiten plaats en je hebt dus maar kort overlast;

Een uitbouw tot vier meter krijgt een vergunningsvrijstelling.

Nog niet overtuigd? We hebben meer voordelen van een woning uitbouw op een rijtje gezet.

Wil je eens praten met iemand over je wensen?

Heb je al een concreet idee? Of ben je nog aan het verkennen en wil je alleen wat informatie inwinnen? We helpen je graag verder.

100% vrijblijvend

Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Meer info.