Project

Woninguitbouw voor Arie & Shirley

Maarssen

Beschrijving van dit project

Arie en Shirley hebben een mooie, moderne woning met een ruime achtertuin in Maarssen. Ze kwamen bij ons met de wens om hun woonkamer aanzienlijk te vergroten en een kantoor aan huis te realiseren om de thuiswerkplek een verdiende upgrade te geven. Een klus waar we de mouwen graag voor opstroopten!

Bij aanvang hebben we een constructieberekening opgesteld waarin we zorgvuldig hebben doorgemeten en berekend hoe te werk te gaan en hoe de draagkracht van de woning te verdelen na de uitbouw.

Een belangrijk onderdeel daarvan was het plaatsen van buispalen in de grond die we door middel van heiwerk met de ministelling hebben ingebracht. Het doel hiervan is een stevige constructie die de uitbouw kan dragen.

Hierna hebben we het geheel uitgegraven, geïsoleerde fundering aangebracht en de vloer met vloerverwarming geïnstalleerd. Dat hebben we uiteraard gedaan volgens de normering die het bouwbesluit voorschrijft.

Het tweede onderdeel van de draagconstructie was de plaatsing van een stalen portaal voor de achtergevel, zodat het geheel stevig overeind blijft.

Nadat de muren stonden, hebben we fraaie stalen kozijnen op maat geplaatst aan de binnenzijde en hout aan de buitenzijde. Dat geeft het geheel een moderne uitstraling.

De kantoorruimte wordt verwarmd door een infraroodpaneel dat netjes is weggewerkt aan het plafond.

Natuurlijk zijn we de details niet vergeten. We hebben gezorgd voor de aanleg van elektra op gewenste punten en de muren gestuct, zodat het geheel er weer uitziet als nieuw. Het resultaat? Een flinke verruiming van de woonruimte en een fijne werkplek om vanuit huis te kunnen werken. Dat is niet alleen een mooie investering in wooncomfort, maar een regelrechte investering in de waarde van woning die zichzelf ongetwijfeld dubbel en dwars gaat terugverdienen.

Toegepaste expertises

Constructierapport opstellen met o.a. zorgvuldige draagkracht berekeningen;

Secuur demontage en sloopwerk;

Heien;

Fundering aanbrengen;

Plaatsing van stalen portaal als draagconstructie conform berekeningen constructierapport;

Realisatie woninguitbouw;

Realisatie vloerverwarming;

Montage infraroodpaneel aan het plafond;

Timmer- en elektrawerkzaamheden;

Stucwerk.

Wil je eens praten met iemand over je wensen?

Heb je al een concreet idee? Of ben je nog aan het verkennen en wil je alleen wat informatie inwinnen? We helpen je graag verder.

Gratis offerte

Gratis offerte aanvragen

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

100% gratis en geen verplichtingen. Je zit nergens aan vast.

Alleen gekwalificeerd personeel.

BouwGarant keurmerk

BouwGarant gecertificeerd.

100% vrijblijvend

Deze site gebruikt functionele, analytische en tracking cookies en externe scripts om je beleving te verbeteren. Meer info.